Emziren anne için daha hamilelikten itibaren, anne sütü ile birlikte doğum sonrasında bebeklerinin gelişimi için faydalı besinlerle sağlık temellerinin oluşturulması üzerinde çok düşünülen önemli bir detaydır. Doğumdan itibaren sağlıklı besinlerle anne sütünün de kalitesini artırmayı hedef alan anneler bir başka noktayı da düşünmek durumunda kalıyor. Bu da bebeklerinde gaz yapmayacak besinlerin seçimi. Çünkü özellikle ilk aydan 4. Ayın sonuna kadar bebeklerde gaz problemi sıklıkla yaşanabiliyor. Bu da uzun süren ağlamalar, uykusuz geceler ve küçücük bebeğinizin acı çekiyor olması demek oluyor.
Bebeklerde Gaz Sorunu Nasıl Çözülür?
Bebekte gazı azaltmak için ilk yapılacak şey emziren annenin yediklerine dikkat etmesidir. Nohut, kuru fasulye, mercimek, soğan, kavun gibi gaz yapabilecek yiyeceklerin özellikle doğumdan itibaren ilk haftalar mümkünse tüketilmemesi uygun olacaktır. Sonrasında da az miktarlarda bebeğinizin vereceği tepkiye göre tüketiminizi ayarlayabilirsiniz.
Emziren Anne Kuru Fasulye Gibi Baklagilleri Nasıl Tüketmeli?
Emzirme boyunca kuru baklagilleri tüketmek istiyorsanız pişirme öncesinde birkaç kez haşlayıp, haşlama sularını döktükten sonra pişirmeye geçmeniz gazını azaltıcı etki oluşturacaktır. Ayrıca yemeklerinize kimyon katmanız mide ve bağırsakta gaz oluşturabilecek besinlerin bu etkisini azalabilir.
Emziren anne kuru fasulye yemeye bir süreliğine bebeği için ara verecek olsa da sonrasında bazı çift haşlama, kimyon kullanma gibi bazı püf noktalar ile devam edebilir. Gazsız bebek, derin uyku demektir. Derin ve dinlendirici bir uyku ise kaliteli süt üretimi ile bebeğinizi sağlıkla beslemek demektir.