Kolay zayıflama diyeti: Normalde yenilenlerin yansını yemek, yağ yememek, lifli besinleri fazla yemek; taze meyve ve sebze yemek.
1600 kalorilik Zayıflatıcı Diyet
Bir günde alınması gereken yiyecek miktarları: 150 gram et (5 köfte kadar), 60 gram beyaz peynir (2 kibrit kutusu kadar), 1 su bardağı süt veya yoğurt, 6 ince dilim ekmek, 2 tabak pişmiş sebze, istenildiği kadar çiğ sebze, 5 porsiyon meyva, 3 tatlı kaşığı yağ.
Sabah: Şekersiz açık çay + beyaz peynir + 2 ince dilim ekmek.
Kuşluk: 1 porsiyon meyve.
Öğle: 3 tane ızgara köfte + 1 tabak sebze yemeği + 2 yemek kaşığı bulgur pilavı + 1 ince dilim ekmek + yanm su bardağı yoğurt + yağsız salata.
ikindi: 2 tane ızgara köfte.
Akşam: 1 tabak sebze yemeği + 1 kâse mercimek çorbası + 1 ince dilim ekmek + yanm su bardağı yoğurt + yağsız salata.
Yatmadan önce: 2 porsiyon meyve.
¦ Meyvelerin bir porsiyon miktarları: Elma 1 küçük boy, kayısı 3 adet, kuru kayısı 4 adet, muz 1 küçük boy, incir 1 adet, kiraz 12 adet, vişne 14 adet, greyfurt yarım, portakal 1 orta boy, mandalina 1 büyük boy, limon 1 orta boy, kırmızı erik 5 adet, yeşil erik 10 adet, çilek 12 adet, şeftali 1 orta boy, armut 1 orta boy, ayva orta boy-çeyrek, nar küçük boy-yarım, kavun 1 ince dilim, karpuz 1 ince dilim, kuru üzüm 1 yemek kaşığı, hurma 5 adet.
- 1 ince dilim ekmek yenilmediği zaman aşağıdaki yiyeceklerden herhangi biri gösterilen
miktarda yanabilir; Mercimek unu çorba 1 kâse, bezelye unu çorba 1 kâse, buğday unu çorba 1 kâse, tarhana çorbası 1 kâse, şehriye çorbası 1 kâse, pirinç çorbası 1 kâse, pirinç pilavı 1 yemek kaşığı, bulgur pilavı 2 yemek kaşığı, kuskus 2 yemek kaşığı, makama 2 yemek kaşığı, erişte 2 yemek kaşığı, yufka böreği 2 kibrit kutusu kadar, patates 1 küçük boy, keatane 2 orta boy, patlamış mısır 1 su bardağı.
- Yanılabilir, içilebilir şeyler: Çorba, yumurta, yağsız et ve balık, kümes hayvanları, yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, kereviz, pırasa, havuç, kuşkonmaz, lahana, taze fasulye, şalgam, patlıcan, patates, çavdar veyâ kepek ekmeği, soğan, sarmısak, lahana, marul, fındık, greyfrut, portakal, elma, armut, çilek, kiraz, taze üzüm, limonsuyu, narsuyu, şekersiz çay ve kahve, madensuyu veyâ maden sodası.
- Yemeklerde mısırözüyağı, ayçiçeğiyağı, pamuk-yağı veya soyayağı kullanılmalı, tuz azaltmalıdır.
Yasaklar: Şeker ve şekerli tatlılar; bal, reçel, pekmez, marmelat, şurup ve benzerleri.
- Hamur İşleri; börek, çörek, pasta, kek, kurabiye, çikolata ve benzerleri.
- Alkollü İçkiler, meşrubatlar.
- Kuru yemişler.
- Sakatatlar; sucuk, salam, sosis, pastırma, çemen ve benzerleri.
- Bütün yağlı yiyecekler; zeytin, kaşar peyniri.
- Hayvani ve katı yağlar, zeytinyağı.
- Yumurta ve salamuralar.